Главна / 2023 /На изложението БАТА - АГРО 2023 в България фирма ЕЛВОРТИ представи новата си универсална зърносеялка ALFA 4 NO-TILL

На изложението БАТА - АГРО 2023 в България фирма ЕЛВОРТИ представи новата си универсална зърносеялка ALFA 4 NO-TILL

19.05.2023
На изложението БАТА - АГРО 2023 в България фирма ЕЛВОРТИ представи новата си универсална зърносеялка ALFA 4 NO-TILL

ПРЕДИМСТВА НА АЛФА 6 МЕХАНИЧНА ЗЪРНЕНА СЕЯЛКА

☑ Нов сеещ апарат

Изработен от полимерни материали, устойчиви на агресивна среда и корозия. Има двойна намотка: винтова намотка за сеитба на зърнени и бобови култури и щифтова намотка за сеитба на дребносеменни култури и тревни семена с всякаква форма и размер. Изсяващата бобина плавно и равномерно подава семето, без да го наранява, което повишава точността на разпределение на семената в реда.

☑ Бърза работа на транспортното устройство FastTrai

Прикачното транспортно устройство FastTrai ви позволява да преместите сеялката от транспортно в работно положение и обратно за 2 минути, което спестява време и улеснява работата на оператора.

☑ No-Till технология за земеделие

Новият дизайн на системата за захващане CoultSystem с търкаляща се ролка и натиск на ботуша до 130 kg осигурява висококачествена, равномерна сеитба с помощта на технологията No-Till.

☑ Вместим бункер - висока производителност

Сеялката ALFA 6 е оборудвана с бункер с голям обем от 3000 литра, който при скорост на сеитба от 12 км/ч осигурява производителност от 9 ха/ч.

☑ Ранни срокове на сеитба

Уникалният дизайн на разположението на широки опорно-задвижващи колела с по-голям диаметър позволява сеитба в условия на висока влажност на почвата, което прави възможно началото на сеитбената кампания по-рано.

☑ До 25% икономии на гориво в сравнение с конкурентите

Леката конструкция на сеялката е изработена от високоякостни стомани с оригинално разположение на опорните и задвижващите колела, което ви позволява да пестите гориво при работа с трактори с по-ниска мощност в сравнение с конкурентите.

НОВО РЕМАРКЕ И ТРАНСПОРТНО УСТРОЙСТВО

Новото ремарке и транспортно устройство FastTrai ви позволява да преместите сеялката от транспортно в работно положение и обратно за 2 минути, което спестява време и улеснява работата на оператора. Транспортното устройство в основната конфигурация с колела с увеличен диаметър и здравина осигурява допълнителна защита срещу повреда на гумата от стъбла на растения и други предмети на повърхността на полето, с транспортна ширина от 2,65 m ви позволява да премествате сеялката по пътища с общо предназначение.

НАСТРОЙКА НА КОЛТЕР

Системата CoultSystem в комбинация с ботуши ви позволява да разпръснете равномерно семената на дъното на браздата, при директна сеитба, когато почвата се обработва само в редовете за сеитба. Пружините на ботушите осигуряват натоварване до 205 кг за ефективна работа при най-тежките условия на стърнища.

СЕЯЧКИ ОТ ПОЛИМЕРНИ МАТЕРИАЛИ

Сеялката е оборудвана с два вида бобини:

• винт за сеене на зърнени и бобови култури;

• щифт за сеитба на дребносеменни култури и тревни семена.

Това решение ви позволява да осигурите постоянна и точна сеитбена норма от 1,5 до 400 kg/ha и е подходящо за семена от всякакъв вид, размер и форма

НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА ЗАДВИЖВАЩИ ВАЛОВЕ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА

Задвижващите валове на лостните устройства са изработени от неръждаема стомана, което увеличава издръжливостта на валовете и разположените върху тях лостни устройства и предотвратява корозията им.

БЕЗСТЪПЕН ТРАНСМИСИОНЕН МЕХАНИЗЪМ (ВАРИАТОР)

Безстепенен трансмисионен механизъм (вариатор), който осигурява лесно и бързо регулиране на посевните норми на семената и торовете; осигурява по-точно и плавно регулиране в увеличения диапазон на посевните норми (от 1,5 до 400 kg/ha) в сравнение с редуктора.

КОМАНДНА СИСТЕМА COULTSYSTEM

Новият дизайн на системата за захващане CoultSystem с търкаляща се ролка и подобрен механизъм за натиск на ботушите до 130 кг с пружина с повишена твърдост и хидравлично налягане позволяват равномерно проникване на ботушите в почвата и създават висококачествено сеитбено легло за семена. Което е безспорно конкурентно предимство на сеялката ALFA 6.

Ботушите са с регулируем еластичен ход до 320 мм, което позволява на всеки ботуш да преодолява препятствията и да копира индивидуално терена.

100% УВЕЛИЧЕН ТОПЛИНЕН РЕСУРС НА ДВОЙНИЯ ДИСК

Срокът на експлоатация на двудисковия ботуш е увеличен със 100%, поради използването на борсъдържащи стомани с повишена твърдост. Уникалният дизайн на двудисковия едноредов ботуш, благодарение на преместването от 6 мм, осигурява ефективно рязане на почвата в полета с остатъци от реколтата и има функция за самопочистване. Неизискващи поддръжка FKL главини, монтирани на ботуши, осигуряват дълъг живот и намаляват общите изисквания за поддръжка.

ТЪРКАЛЯЩИ КОЛЕЛА

Ролковите колела с възможност за избор на "тесни" или "широки" осигуряват сеитба в условия на различна влажност на почвата. Новата надеждна система за регулиране на дълбочината осигурява стабилна, еднаква дълбочина на увиване на семената. За почистване на търкалящите колела и осигуряване на стабилна дълбочина на засяване са монтирани чистачки от износоустойчива стомана DUROSTAT 400, което увеличава експлоатационния живот на чистачките.

ШИРОКИ КОЛЕЛА

Сеялките ALFA 6 са оборудвани с широки колела с увеличена контактна площ с почвата и дискове с подсилен профил, което позволява да се намали натиска върху почвата и да се работи със сеялката през пролетта на по-влажен и рохкав фон. Също така при сеялките ALFA 6 е използвана главина с увеличен диаметър etrom ос и лагер с по-голяма товароносимост, което повишава здравината и надеждността при сеитба по no-till.

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БУНКЕР

Най-големият бункер е 3000 л (зърно - 1800 л, мазнина - 1200 л), което ви позволява да засеете до 40 ха на дневна светлина (при норма на сеитба на пшеница 200 кг / ха и минерални торове 100 кг / ха) може да засее 9 ха при 1-во зареждане на сеялката.

Чували ли сте за марката Elvorti преди?