Главна / 2014 /Български фермер постави рекорд по реколта със сеялка "Червена зирка" (ВИДЕО)

Български фермер постави рекорд по реколта със сеялка "Червена зирка" (ВИДЕО)

12.08.2014
Български фермер постави рекорд по реколта със сеялка "Червена зирка" (ВИДЕО)
photo
photo

Българският фермер Мирослав Неделчев, председател на земеделската кооперация "Восход", става един от рекордьорите по прибиране на зърно в България благодарение на сеялките "Червена зирка".

Въпреки времето в България, което тази година не може да се нарече благоприятно за отглеждане на зърнени култури, кампанията по прибиране на реколтата показа, че земеделските стопани, които внимателно са подбрали семената и сеитбената техника, са успели да постигнат добри и дори рекордни резултати.

Мирослав Неделчев, който в началото на годината е закупил две сеялки ASTRA NOVA 5.4 Червена зирка, тази година сее пшеница Avenue на Limagrain. Реколтата от 91,5 центнера от хектар, събрана от неговата кооперация, стана известна в цялата страна. Това е един от най-добрите резултати за реколтата от зърно в България през 2014 г.

Реколтата от рапица е почти толкова добра, колкото и рекордната. Българският земеделски производител прибра 60 центнера от хектар при сеитбена норма от 5 килограма на хектар.

Според Неделчев този показател за добив и при пшеницата, и при рапицата е значително по-висок от този на конкурентите. В същото време на стопанството не се е наложило да купува сеялка или устройство за сеитба на дребносеменни култури поотделно - ASTRA NOVA 5.4 сее различни култури с посевна норма от 0,7 до 400 кг на хектар.

Като прибавим и спестените средства от покупката и поддръжката на сеялката ASTRA NOVA 5.4 в сравнение със скъпите машини на известни марки, можем да кажем, че този сезон е много успешен за българския фермер.

Чували ли сте за марката Elvorti преди?